Kuşkonmaz Çorbası

02.08.2013
131
Kuşkonmaz Çorbası

Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler

1/2 kg Kuşkonmaz

Haşlamak için :

1 litre su

50 gram tuz

1 limonun suyu

50 gram şeker

70 gram un

75 gram margarin

1 adet orta boy soğan

Bir tutam dereotu

2 çorba kaşığı çiğ krema

Tuz

Yapılışı

  • 1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın. Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, İçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın. Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin. Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.