Lebeniye Çorbası

12.09.2013
85
Lebeniye Çorbası

lebeniye-corbasiMalzemeler

– 1 Su bardağı Et Suyu
– 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
– 200 Gr Kuzu Eti
– 1 Çay bardağı Nohut
– 1 Çay bardağı Pirinç
– 400 Gr Yoğurt
– 1 Adet Yumurta
– 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
– Kararında Tuz

Tarifi

Pirinç ve nohutu bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatın. Bol suyla durulayın ve ayrı kaplarda haşlayıp süzün. Eti bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Derin bir kapta yoğurt ve ılık et suyunu bir tel çırpıcıyla çırpıp tencereye alın. Haşlanmış nohut, pirinç ve eti ilave edin, bir taşım kaynatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yumurtayı iyice çırpın, azar azar ve karıştırarak ekleyip, bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve tuz ilave edin. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp içinde naneyi hafif kavurun ve çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.