Patates Graten

23.09.2013
79
Patates Graten

Malzemeler:

  • 1 tutam maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su yâda tavuk suyu
  • 50 gr rendelenmiş kaşar
  • 100 gr doğranmış mantar
  • 1 adet piyaz olarak doğranmış soğan
  • 500 gr graten sosu
  • 1200 gr soyulmuş ve dilimlenmiş patates
  • 100 gr tereyağı

patates-graten

Graten Sosu Mazlemeleri:

  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kahve fincanı un

 

 

Graten Sosun Yapılış Tarifi:

Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edin 3 dakika civarı kavurun,2 su bardağı sütü ilave edin, kaynayıncaya kadar çırpıcı ile karıştırın. Tuzunu ilave edin yumurtaları karıştırarak yedirin. Bir taşım kaynatın. graten sosu hazırdır.

Patates Graten Yapılış Tarifi:

Tereyağını bir tencerede eritip soğan ve mantarları pembeleşene kadar kavurun. Patatesleri ekleyip 5 dakika kadar çevirin, ısıya dayanıklı bir kaba alın. Tuz, karabiber, maydanoz ve tavuk suyunu ilave edin. graten sosunu dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin.Patates graten pişeceği zaman kaşar rendesini serperek kızartın. Patates graten hazırdır sıcak olaraktan servis ediniz.

 

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.