google.com, pub-2571312230047356, DIRECT, f08c47fec0942fa0 gtag("event", "ad_impression", {query_id: "CMz26sa46Y8DFdRrkQUd_t8rsQ", send_to: "G-97YMFGXZ6F"})

Sağlık İçin Bitki Çayı

Sağlık İçin Bitki Çayı

Uzmanlar, hava koşullarındaki hızlı değişimlerin sağlık ve bağışıklığı etkilememesi için bitki çayı önerdi. 

Diyetisyen Sanem Apa

Hava değişimlerine karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek, bitki çayları ile destek vermek hastalıkları da önler. Zencefil, ıhlamur, ada çayı ve kuşburnu çayları bağışıklık sistemini desteğidir.

Bitki çaylarının beklenen ve istenilen yararı sağlayabilmesi için bilinçli olarak hazırlanması ve tüketilmesi gerekir. Uygun olmayan şekilde hazırlanan ya da nereden toplandığı bilinmeyen açıkta satılan bitkiler yarardan çok zarar verebilir. Bu nedenle güvenilir kaynaklardan elde edilen bitkilerin doğru miktarlarda karıştırılması çok önemlidir. Hava değişikliğinin etkilerini en aza indirmek için şimdiden günde 2-3 poşet bitki çayı içilmelidir.

Zencefil çayı vücudun direncini artırır   

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu‘nun “genel olarak güvenilir” grubunda yer alan zencefil, sayısız faydaları nedeniyle birçok ülkede değişik amaçlarla kullanılmaktadır. Zencefil üzerinde her yıl çok sayıda araştırma  yayınlandı. Yıllarca soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkili kabul edilen zencefil çayı vücut direncini artırır.

Baharatlar hastalıklardan korur

Mevsim geçişlerinin olduğu bu dönemde bağışıklık sistemini desteklemek için çeşitli baharatlarla zenginleştirilmiş bitki çaylarından destek alınmalı. Tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi baharatlar, antimikrobiyal etkisi ve canlandırıcı desteği ile zinde kalmaya yardımcı olur.

Bu bitkiler her derde deva

  • Tarçın kabuğu, biberiye yaprağı, zencefil, kekik,  karanfil tomurcuğu; içerisindeki uçucu bileşenlerin bakterilerin gelişimini önleyici etkisi bulunur.
  • Yenibahar, kişniş, kakule, anason, frenk kimyonu, mayıs papatyası, zencefil, zerdeçöp; safra ve mide asidini artırarak sindirimi kolaylaştırır.
  • Karahindiba, biberiye, enginar yaprağı, zencefil ve zerdeçöp; safra oluşumu ve salgılanmasının artırıyor, hasar gören karaciğer hücrelerini yenileyerek kuvvetlendirir.
  • Turunç kabuğu ve biberiye; metabolizmayı hızlandırır, yağların yakılmasına yardımcı olur.
  • Tarçın kabuğu ve kekik; kan şekeri seviyesini düzenler.
  • Zencefil, zerde çöp ve mayıs papatyası; vücuttaki iltihabı atmaya yardımcı olur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.