Salçada Tuz Azalıyor

Salçada Tuz Azalıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ekmeğin ardından salça ve püreyle ilgili düzenleme yapma kararı aldı.

Salça ve püreyle ilgili düzenleme, domates ve biber salçasıyla domates ve biber püresini kapsıyor. Bu bağlamda salça ve püre ürünlerinin etiketlerinde tüketiciyi yanıltacak şekilde ‘domates sosu’, ‘sos’ gibi isimler yer almayacak. Salça ve püre ürünlerinin etiketlerinde diğer ürünlere üstünlük sağlayacak şekilde ‘özel’, ‘ev tipi’, ‘köy tipi’ gibi ifadeler bulunmayacak.

Piyasada bulunan çeşitli salçalarda yüzde 14 olan tuz miktarı, en fazla yüzde 10 olacak ve ürünlerin üzerinde tuz miktarı belirtilecek. Ayrıca domates salçası tuzlu ve tuzsuz olarak üretilebilecek.

Öte yandan insan sağlığı açısından önemli riskler oluşturan tuz tüketiminin azaltılması için salçanın ardından baharatlardaki tuz oranı da düzenlenecek. Özellikle kırmızı pul biberdeki tuz miktarını azaltacak olan bakanlık, zeytin ve peynirdeki tuz miktarının düşürülmesi için de çalışma yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.