Saray Büzmesi

14.09.2013
218
Saray Büzmesi

Saray Büzmesi

Malzemeler

– 1 Çorba Kaşığı Sirke
– 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
– 1 Çay bardağı Su
– 1 Tatlı kaşığı Tuz
– 1 Çay bardağı Un
– 1 Çay bardağı Yoğurt

Şerbeti İçin

– Yarım Adet Limon
– 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
– 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker

Tarifi

Hamur malzemeleri bir araya getirilerek yoğrulur, ve kıvama gelen hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açmak için tezgaha alınır. Hamur ikiye bölünerek incecik açılır. 2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.