Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Sebzeli Pilav

Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 havuç
2 pırasa
Çeyrek beyaz lahana
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber
Tuz
Yapılışı
- Pirinci yıkayıp süzün.
- Tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin.
- Pırasa ve havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın.
- Lahanayı ince şeritler halinde kıyın.
- Maydanozu soyup kıyın.
- Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
- Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin.
- Pırasa ve lahanayı da ekleyip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
- Tuz, karabiber, maydanoz ve pirinci ekleyip harmanlayın.
- Sıcak et suyu ve soya sosunu ilave edin.
- Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR