Sebzeli Pilav

10.08.2013
141
Sebzeli Pilav

Sebzeli Pilav

Malzemeler

1,5 su bardağı pirinç

2 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan

2 havuç

2 pırasa

Çeyrek beyaz lahana

3-4 dal maydanoz

2 çorba kaşığı soya sosu

Karabiber

Tuz

Yapılışı

  • Pirinci yıkayıp süzün.
  • Tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin.
  • Pırasa ve havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın.
  • Lahanayı ince şeritler halinde kıyın.
  • Maydanozu soyup kıyın.
  • Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin.
  • Pırasa ve lahanayı da ekleyip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Tuz, karabiber, maydanoz ve pirinci ekleyip harmanlayın.
  • Sıcak et suyu ve soya sosunu ilave edin.
  • Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR