Acem Pilavı

12.08.2013
118
Acem Pilavı
69 / 100

Acem Pilavı

Malzemeler

250 gr. kuzu kuşbaşı

3 su bardağı pirinç

3 adet havuç

3 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağ

Karabiber

Tuz

Yapılışı

  • Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin.
  • Tencereye margarin koyup kuzu kuşbaşı etleri ekleyin.
  • Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ekleyin.
  • Bu arada kavurmaya devam etmelisiniz. 2 bardak su koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Havucu kibrit şeklinde doğrayıp tencereye koyun ve 15 dakika daha pişirin.
  • Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyup su kaynayınca pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.