Zeytinyağlı Enginar

10.07.2013
19
Zeytinyağlı Enginar

zeytinyagli-enginarMalzemeler

3-4 adet enginar

1 adet patates

1 adet havuç

2-3 kaşık bezelye

½ çay bardağı zeytinyağı

1 limon suyu

Tuz

Şeker

Su

Yapılışı

  • Öncelikle eğer benim gibi soyulmamış enginar almışsanız onu soymaya başlayın.
  • Soyulan enginarları kararmaması için hemen limonlu suyun içerisine koyun.
  • Tamamı bitince enginarları bir tencereye alın yanına küp doğranmış havuçları ve patatesleri ilave edip üzerine zeytinyağını, tuzunu, şekerini ve enginarların üzerinde kalacak kadar kaynamış suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Son olarak konserve bezelyeleri de ilave edip 1-2 taşım daha pişirin.
  • Enginarlar ve sebzeler pişince servis yapılacak kabın içerisine önce enginarları alın sonra pişmiş sebzeleri eşit bir şekilde enginarların içerisine yerleştirin.
  • Üzerlerini dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun…
YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.