Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Tiremisu

Malzemeler
- 1 adet iki katlı pastaban (ben kendim yaptım)
- 1 su bardağı ovalette krem şanti tozu
- 1 su bardağı tiramisu tozu
- 2 -3 su bardağı süt
- 1 poşet karamelli kahve
- 1 adet muz
- Bir kaç kaşık karamelli soğuk jöle
Tarif
- Karamelli kahveyi bir çay bardağı suda eritin.
- Kekin yarısını bir miktarı ile ıslatın.
- Krem şantiyi 1 bardak süt ile biraz çırpın.
- tiremisu tozunu başka bir kapta 1 bardak süt ile çırpıp krem şantiye ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Kıvamını gerekirse süt ekleyerek ayarlayın.
- Kremanın yarısını kekin üzerine sürüp muz dilimlerini üzerine döşeyin.
- diğer pasta katını da ıslatıp üzerine yerleştirin.
- Pastanın üsr kısmını da kalan krema ile sıvayıp, biraz ılık su ile açtığınız jöleyi üzerine gezdirin.
- Bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.
YORUMLAR