Bal Kabağı Çorbası

12.08.2013
151
Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası

Malzemeler

Malzemeler 1/2 demet dereotu

kreton

ekmek

2-3 diş karanfil

4 yemek kaşığı krema

4 su bardağı süt

tuz

1 adet soğan

karabiber

1 su bardağı su

Yapılışı

  • Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin.
  • Derin bir tencereye koyun.
  • Sütü ve suyu ekleyin.
  • Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin.
  • Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın.
  • Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın.
  • Kalan çorbayı mikserden geçirin.
  • Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
  • Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin. Afiyet olsun…

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.