Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Bal Kabağı Çorbası

Malzemeler
Malzemeler 1/2 demet dereotu
kreton
ekmek
2-3 diş karanfil
4 yemek kaşığı krema
4 su bardağı süt
tuz
1 adet soğan
karabiber
1 su bardağı su
Yapılışı
- Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin.
- Derin bir tencereye koyun.
- Sütü ve suyu ekleyin.
- Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin.
- Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın.
- Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın.
- Kalan çorbayı mikserden geçirin.
- Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.
- Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin. Afiyet olsun…
YORUMLAR