Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Sütlü Çorba

Malzemeler
1 bardak pirinç
1 su bardağı süt
2 adet kabak
1 baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 fincan un
1 fincan soya yağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Dereotu
Yapılışı
- Bir tavada soya yağını kızdırın.
- Sonra, ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavurun.
- İnce rendelenmiş sarımsak, tuz, süt ve unu da ilave edin.
- Kabakları rendeleyip haşlanmış pirinçle beraber tencereye ekleyin.
- İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
- Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR