Ballı Meyveli Güllaç

18.07.2014
64
Ballı Meyveli Güllaç

2959_650x433Ballı meyveli güllaç tarifi malzemeler:

  • 5 adet güllaç yaprağı
  • 1 su bardağı çam balı
  • 5 su bardağı sıcak süt

İç malzemeleri

  • 2 adet kivi
  • 1 adet muz
  • 5 adet çilek
  • ½ su bardağı çiçek balı
  • ¼ limonun suyu

Ballı meyveli güllaç tarifi hazırlanışı:

  1. Bir tencerede sütü kaynatın ve kaynamaya yakın çam balını, 1-2 damla limon suyunu ekleyin.
  2. Bir güllaç yaprağını dörde bölün.
  3. Sütlü karışımı bir tepsiye alın.
  4. Güllaç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine yayın.
  5. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın.
  6. Malzeme bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.
  7. Daha sonra dikdörtgen şeklinde kesin ve servis edin.

İç harcın hazırlanışı

  • Meyveleri küçük küçük doğrayın.
  • Bir kapta çiçek balı ve meyveleri karıştırın.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.