Sakızlı Pembe Güllaç

07.12.2012
142
Sakızlı Pembe Güllaç

Sakızlı Pembe Güllaç

Malzemeler

  • 1 Paket güllaç
  • 2 lt+1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sakızlı muhallebi
  • 500 ml süt
  • Ceviz, nar
Tarif
  • Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin.
  • Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
  • Güllaç yapraklarından iki tanesini büyük boy dikdörtgen borcama kırarak yerleştirin.
  • Hazırlamış olduğumuz süt şeker karışımını üzerine gezdirin.
  • Yufkaların yarısına gelene kadar aynı işlemi uygulayın.
  • Bitince arasına sakızlı muhallebiyi ve iri kırılmış ceviz parçalarını yayın.
  • Geri kalan güllaç yapraklarınada aynı işlemi uygulayın.
  • Nar ve isteğe bağlı gül suyu ilave ederek dolapta soğumaya bırakın…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.