Fasulye Pilaki

Fasulye Pilaki

Fasulye Pilaki

Malzemeler

1 su bardağı kuru fasulye

1 orta boy soğan

1 orta boy havuç

1 küçük patates

1/2 bardak sıvıyağ

4 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

1/2 limon

2 bardak su

tuz

Yapılışı

  • Soğanlar ayıklanıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar
  • halinde, patates iri zar biçiminde doğranır.
  • Önce soğan ve havuç yağla birlikte çelik tencereye konulup 3 kaşık suyla öldürülür. Akşamdan ıslatılan fasulyeleri, patates, sarımsaklar tencereye ilave edilir.
  • 2 bardak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
  • Pişmeye yakın tuzu konulur.
  • Tenceresinde soğutulup servis tabağına boşaltılır.
  • Üzeri kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenir. Afiyet olsun
ETİKETLER:
YORUMLAR