Biber Dolması

07.02.2013
105
Biber Dolması

Biber Dolması

Malzemeler

  • İstediğiniz miktarda Dolmalık biber
  • 1 adet Soğan
  • Yeterince Pirinç
  • 1 tatlı kasığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı kasığı Biber Salçası
  • Domates
  • Zeytin yağı
Tarif
  • Biberlerin başında bıçakla düz bir sekilde kesin icini temizleyin ve biberleri yıkayın.
  • Soğanı kıyın yada kızartın pirinçleri yıkadıktan sonra soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tuz, Nane, Karabiber, Kırmızı biber ekleyip az daha kavurun.biberlerin icini pirinç harcından biberin yarısına kadar doldurun tamamini doldurmayın pirinç şişeceği icin yarısını doldurun.
  • Üzerine domatesi kapak olarak yerleştirin.
  • Zeytin yağını söyle bir üzerinde gezdirin
  • Biber salçasını sulandırıp üzerinde gezdirin.
  • Suyunu ekledikten sonra üzerine tabak koyup kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Pistikten sonra üzerinden tabağı alın ve yarim saat dinlendirin. Sıcak servis yapın
  • Not: İsterseniz dolmayı sırf kıymalı veya kıymalı pirinçli ve salçasız yapabilirsiniz, onları da yapınca resmi ekleyeceğim.
  • AFIYET OLSUN
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.