Çay-Muzlu İncir Tatlısı
Çay-Muzlu İncir Tatlısı
Malzemeler
• 2 su bardağı su
• 2 çay kaşığı çay
• 15 adet kuru incir
• 1 adet muz
• 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
• 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
• 2 adet defne yaprağı
• 2 dal taze nane yaprağı
• 1 kabuk tarçın
• 5 adet karanfil
• 1 su bardağı tozşeker
Tarifi
Öncelikle 2 su bardağı suyu kaynatın. 2 çay kaşığı çayı ekleyin. Suyu ocaktan alın. 10 dakika bekletip, süzgeçten geçirin.
İncirleri bu çaylı suya koyup 4 saat bekletin.
Muzu ezin. Dövülmüş cevizle karıştırın. İncirleri çayın içinden alın ve alt kısmından açın. Muzlu cevizli harcı içine doldurun. Bir cam tepsiye dizin.
Kalan çaylı suya 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, defne yaprağı, tarçın ve 1 su bardağı tozşekeri koyun. 15 dakika kaynatın. Süzgeçten geçirip incirlerin üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.
Soğuyunca dilerseniz kaymak ile süsleyip servis yapın.