Çay ve Muzlu İncir Tatlısı

20.08.2021
1.534
Çay ve Muzlu İncir Tatlısı

Malzemeler

• 2 su bardağı su
• 2 çay kaşığı çay
• 15 adet kuru incir
• 1 adet muz
• 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
• 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
• 2 adet defne yaprağı
• 2 dal taze nane yaprağı
• 1 kabuk tarçın
• 5 adet karanfil
• 1 su bardağı tozşeker

Tarifi
Öncelikle 2 su bardağı suyu kaynatın. 2 çay kaşığı çayı ekleyin. Suyu ocaktan alın. 10 dakika bekletip, süzgeçten geçirin.
İncirleri bu çaylı suya koyup 4 saat bekletin.
Muzu ezin. Dövülmüş cevizle karıştırın. İncirleri çayın içinden alın ve alt kısmından açın. Muzlu cevizli harcı içine doldurun. Bir cam tepsiye dizin.
Kalan çaylı suya 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, defne yaprağı, tarçın ve 1 su bardağı tozşekeri koyun. 15 dakika kaynatın. Süzgeçten geçirip incirlerin üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.
Soğuyunca dilerseniz kaymak ile süsleyip servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.