Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Etli Kuru Fasulye

Malzemeler
1/2 kilo kuru fasulye
250 gr koyun eti
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
Bir miktar tuz
Bir miktar nane
1 su bardağı su
Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış kuru fasulye suda haşlanır ve süzülmeye bırakılır.
Diğer taraftan ince kıyılmış soğan bir kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kavrulur buna et ilave edilerek 5 dk daha karıştırılır
buna sala süzülmüş fasulye ve su da konarak buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dk pişiriyorsunuz.
20 dk sonra kapağı açarak içine tuz nane ilave ediyorsunuz ve kapalı kapakla 10 dk daha pişiriyorsunuz.
Ateş söndürüldükten sonra 15 dk kapalı tutularak demlenmesini sağlayın. Afiyet olsun…
YORUMLAR