Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasulye

Malzemeler

1/2 kilo kuru fasulye

250 gr koyun eti

1 adet soğan

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı salça

Bir miktar tuz

Bir miktar nane

1 su bardağı su

Yapılışı

Akşamdan ıslatılmış kuru fasulye suda haşlanır ve süzülmeye bırakılır.

Diğer taraftan ince kıyılmış soğan bir kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kavrulur buna et ilave edilerek 5 dk daha karıştırılır

buna sala süzülmüş fasulye ve su da konarak buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dk pişiriyorsunuz.

20 dk sonra kapağı açarak içine tuz nane ilave ediyorsunuz ve kapalı kapakla 10 dk daha pişiriyorsunuz.

Ateş söndürüldükten sonra 15 dk kapalı tutularak demlenmesini sağlayın. Afiyet olsun…

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.