Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Şöbiyet

Malzemeler
750 gr un
1 su bardağı su
3 yumurta
1 su bardağı süt
500 gr margarin
600 gr buğday nişastası
300 gr ince çekilmiş antepfıstığı
1 çay kaşığı tuz
Şerbet için:
7 su bardağı tozşeker
8 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Yapılışı
- Şerbet için; bir tencerede su ve şekeri kaynatın.
- Şerbet kıvamına gelince limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Unu bir kaba alıp tuz, yumurta, su ve sütü ekleyip yoğurun.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın.
- Her bir bezeyi merdaneyle küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
- Bezeleri sekizerli gruplar halinde aralarına buğday nişastası serperek oklavayla ince yufkalar şeklinde açın.
- Yufkalardan 8 veya 10 santimlik kareler kesin.
- Her karenin ortasına birer tutam ince çekilmiş antepfıstığı yerleştirip üçgen şeklinde kapatın.
- Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Sıcak şöbiyetin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
- Şerbetini çekince servis tabağına alın.
- Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR