Şöbiyet

Şöbiyet

Şöbiyet

Malzemeler

750 gr un

1 su bardağı su

3 yumurta

1 su bardağı süt

500 gr margarin

600 gr buğday nişastası

300 gr ince çekilmiş antepfıstığı

1 çay kaşığı tuz

Şerbet için:

7 su bardağı tozşeker

8 su bardağı su

5-6 damla limon suyu

Yapılışı

  • Şerbet için; bir tencerede su ve şekeri kaynatın.
  • Şerbet kıvamına gelince limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Unu bir kaba alıp tuz, yumurta, su ve sütü ekleyip yoğurun.
  • Hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın.
  • Her bir bezeyi merdaneyle küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
  • Bezeleri sekizerli gruplar halinde aralarına buğday nişastası serperek oklavayla ince yufkalar şeklinde açın.
  • Yufkalardan 8 veya 10 santimlik kareler kesin.
  • Her karenin ortasına birer tutam ince çekilmiş antepfıstığı yerleştirip üçgen şeklinde kapatın.
  • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Sıcak şöbiyetin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
  • Şerbetini çekince servis tabağına alın.
  • Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.