Etiket: Topaç – Gülayşe Koçak

Sevginin, dostluğun, hoşgörünün, aşkın vehatta cinselliğin neredeyse tamamen ortadan kalktığı, doğası ve doğal kaynaklarıyla birlikte vicdanını da tüketmiş bir toplum,...
06.11.2016
139
Merhaba, bu ay sebze dünyasının renkli kişiliği balkabağını tanıyacağız. Kabaklar hem sebze hem de meyve gurubuna giren bitkilerdir. Balkabağının anayurdu...
17.10.2012
49
Gıda olarak tükettiğimiz bitkilerin hepsinin beden sağlığına etkileri var. Bunlardan bazıları diğerlerinden daha kompleks yapıda içeriklerle insan sağlığına katkıda bulunmaktalar....
17.10.2012
38
Mercanköşk, gerçekten çok güzel kokan bitkiler arasındadır. Taze olarak marketlerin hazır yeşil salata malzemeleri satılan bölümlerinde bulabilirsiniz. Hazırlayan: Aylin Güney...
17.10.2012
94
Kendine has aroması kişnişin farklı amaçlar için kullanılmasını sağlamaktadır.  Maydanozgiller familyasındandır. Anayurdu Akdeniz havzası olup günümüzde birçok yerde ve ülkemizde...
17.10.2012
44
Türk mutfağının ve de lezzetli yemeklerin vazgeçilmez elemanıdır, soğan. Sümerler döneminden bu yana yetiştirildiği ve kullanıldığı, tarihi belgelerden anlaşılmaktadır. Son...
17.10.2012
97
Köri birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen bir baharattır. Hindistan ve Güneydoğu Asya’ da yaygın olarak  kullanılan bu baharat karışımı kimyon,...
17.10.2012
63
Kökeni Orta Doğu ve Hindistan olmakla birlikte dünyanın birçok bölgelerinde bulunmaktadır.  Sebze dünyasının Omega-3 içeriği en yüksek değerde olan üyesidir....
17.10.2012
53
Zerdeçal, zencefil familyasından lifli bir bitki olan Curcuma longa bitkisinin kökünden elde edilmektedir. Bitki toplama işleminin ardından kaynatılır ya da...
17.10.2012
59
Bu ay sebze bahçemizde standart yeme alışkanlıklarımızın dışında kalan bitkilerden ebegümecine yer vermek istedim. Önemli farkı doğada yetişen ve tarım...
17.10.2012
76
Bu sayımızda da manav reyonlarında satılmayan, toplaması zahmetli ancak bu zahmete değecek faydalara sahip ısırgan otunu inceleyelim istedim. Değişik lezzetleri...
17.10.2012
45
Biberiye Avrupa’ da geçmişten beri tonik ve uyarıcı olarak kullanılmaktadır. Eski Yunanlıların hafızayı kuvvetlendirmek ve konsantrasyonu artırmak amacıyla, bilginlerin başlarına...
17.10.2012
47
Çoğu zaman üç beyaz zehir diye adlandırılan un, tuz, şeker üçlemesinin önemli aktörlerinden olan tuz, her ne kadar uzak durmaya...
17.10.2012
47
Antik çağlardan beri çok faydalı bir besin maddesi olarak değerlendirilen, yapraklarıyla birlikte tüketildiğinde afrodizyak, diüretik (idrar arttırıcı ), nefes açıcı...
17.10.2012
75
Kendinizi fırından yeni çıkmış, sıcacık, mis kokan hamur işlerinin satıldığı bir dükkanın önünden geçerken düşünün. Hazırlayan: Aylin Güney Çoğu zaman...
17.10.2012
91
 “Turp gibi sağlam” … Geçmişten günümüze kadar halk arasında sıkça kullanılan bu söz turpun sert yapısının yanısıra içeriğindeki vitamin değerlerinden...
17.10.2012
124
Temizlik yaparken kimyasal atık üretme fikrine ve eylemine karşıyım. Kimyasal maddelerle yapılan temizliğin cezbeden kolaylıklarına aldanmadan temizleme işini adil bir...
17.10.2012
32
Maydanozgiller familyasındandır. Akdeniz havzası kökenli, bir ya da iki yılIık dayanıklı otsu bitki olup ükemizde yaygın olarak yetişir. Dereotunun tıbbi...
17.10.2012
46
12