Türk Akademisyenlerden Yerli-Milli Kozmetik Atağı

Türkiye’de her yıl ithalatına on milyonlarca dolar harcanan kozmetik ürünler için üniversitelerimizden yerli-milli marka girişimi geldi. Dr. Öğr. Üyesi Erdem Tezcan ve Prof. Dr. Oya Atıcı uluslararası patentli aktif ve bitki özleri kullanarak vegan kozmetik ürünler geliştirdi.
——-
Dr. Öğr. Üyesi Erdem Tezcan ve Prof. Dr. Oya Atıcı’nın buluşu, anti-aging krem ve saç bakım serumunda hayat buldu. Türk akademisyenlerden Yerli-Milli kozmetik atağı olarak değerlendirilen saç bakım serumu saç dökülmesini engelliyor. Ayrıca anti-aging krem ise kırışıklık önleyici olarak göz çevresi, tüm yüz ve boyun bölgesine uygulanabilen hepsi bir arada bir ürün olarak öne çıkıyor.
Dr. Öğr. Üyesi Erdem Tezcan, “Doğal-vegan, alerji yapmayan, İTÜNOVA’nın desteği ile ulusal ve uluslararası patentli selüloz teknolojisi üretilen ürünler bitki özleri de içeriyor. Ayrıca akredite laboratuvarlarda hassas ciltli bireylerde yapılarak dermatolojik olarak onaylandı. Anti-aging krem kırışıklarda etki gösterirken aynı zamanda nem tutar, aydınlatır ve elastikiyet verir. Tüm yüz, göz, boyun bölgesine uygulanabilen hem erkek hem de kadınların kullanımına uygun hepsi bir arada bir ürün. Diğer vegan ürünümüz ise, saç bakım serumu. Saçları dipten besleyerek ve antioksidan etki göstererek dökülmeyi engellemeyi amaçlıyor. Ayrıca, saç ekim sonrasında saçların tutmasını destekliyor” dedi.
‘Selüloz teknolojisini kozmetiğe uyarladık’
Tezcan, “Doğanın biyoloji etkisinden ilham alarak ürünlerimizi geliştirdik. Selüloz bitkilerin yapısında, büyük bir kısmını oluşturan doğal bileşendir ve cildin nemlenmesini sağlıyor. Bitki özleri sayesinde de saçları dipten besleyerek ve antioksidan göstererek saç dökülmesini önlüyor.” şeklinde konuştu.
“Üniversitemiz patent, eğitimleri ve patent desteği verdi”
Geliştirilen ürünün patenti için üniversiteye başvuru yaptıklarını aktaran Tezcan, “Üniversitemiz patent, eğitimleri ve ticarileşme desteği verdi. Bu desteği aldıktan sonra başta ürünün formülasyonu olmak üzere, ürünün kutusu, ambalajı, kokusu, kıvamı nasıl olmalıdır? diye ciddi çalışmalarda bulunduk. Hem finansal hem de pazar arayışlarında İTÜNOVA’nın desteğiyle ürünümüzü hayata geçirdik” açıklamasında bulundu.
“Aktif 200 projemiz var”
İTÜNOVA genel müdürü Hayri Özturan, “Üniversitemizin patentlediği buluşun bir ürüne dönüşmesi ve ticarileşen ilk ürünümüz olması İTÜNOVA için gurur kaynağı. Bugüne kadar yapılan 700’e yakın proje var. Şu anda da aktif yürüttüğümüz 200 proje var” ifadelerini kullandı.