Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Etli Kabak Dolması
Malzemeler
1 kg aynı boyda, dolmalık sakız kabağı
250 gr orta yağlı kıyma
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
1 kahve fincanı pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 kaşık yağ
Tuz- karabiber
Yapılışı
- Kabakları iki ucunu birer parça kesip kabuklarını şekilli kazıyın
- Yıkadıktan sonra içlerini oyarak boşaltın
- Büyük boyda olanları, ortadan ikiye bölün
- Soğanları çok ince doğrayınBir kabın içinde kıyma, sığan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu, kabukları ve çekirdekleri çıkartılarak doğramış domates, tuz ve karabiber,
- 1 çay bardağı su katıp iyice karıştırın
- Kabakların içlerini tuzlayıp kıymalı içle doldurun
- Dibi düz bir tencereye sıralayın
- 1 kaşık yağ ve 1/2 bardak su katın 15 dk kaynatın
- Kalan domatesi de doğrayıp üzerine serpiştirin
- Biraz daha sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Afiyet olsun…
YORUMLAR