Etli Kabak Dolması

24.07.2013
125
Etli Kabak Dolması

Etli Kabak Dolması

Malzemeler

1 kg aynı boyda, dolmalık sakız kabağı

250 gr orta yağlı kıyma

2 orta boy soğan

2 orta boy domates

1 kahve fincanı pirinç

1/2 demet dereotu

1/2 demet maydanoz

1 kaşık yağ

Tuz- karabiber

Yapılışı

  • Kabakları iki ucunu birer parça kesip kabuklarını şekilli kazıyın
  • Yıkadıktan sonra içlerini oyarak boşaltın
  • Büyük boyda olanları, ortadan ikiye bölün
  • Soğanları çok ince doğrayınBir kabın içinde kıyma, sığan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu, kabukları ve çekirdekleri çıkartılarak doğramış domates, tuz ve karabiber,
  • 1 çay bardağı su katıp iyice karıştırın
  • Kabakların içlerini tuzlayıp kıymalı içle doldurun
  • Dibi düz bir tencereye sıralayın
  • 1 kaşık yağ ve 1/2 bardak su katın 15 dk kaynatın
  • Kalan domatesi de doğrayıp üzerine serpiştirin
  • Biraz daha sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.