Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Fırında Patatesli Tavuk

Malzemeler
2 Orta Boy Patates
1 Baş Soğan
1/2 Kg Tavuk Fileto
1 Domates
2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Kaşık Salça
Tuz ve Baharat
Yapılışı
- Patatesler küp şekilde doğrandıktan 10 dk kadar su içerisinde bekletilir.
- Bu esnada tavuklar iri kuşbaşı doğranıp ayrı bir kapta yarım bardak su ile pişirilir.
- Bekletilen patatesler içerisine 2 kaşık yağ konulan tepsinin içerisine doğranmış soğanlar ile birlikte konulup önceden 200 dereceye kızdırılmış fırında 10 dakika pişirilir.
- Daha sonra içerisine tavuklar ve bir kapta su ile karıştırılan salçalı su ilave edilir.
- İsteğe göre yeteri kadar tuz ve baharat eklemesi yapılır.
- Takribi 30 – 40 dakika kadar fırında pişirilir.
- İsteğe göre domateslerin çok erimesini istemiyorsanız son 10 dk domatesleri üzerine serip pişirin. Afiyet olsun…
YORUMLAR