Fırında Tavuk Kebabı

05.11.2012
51
Fırında Tavuk Kebabı

  • 1 kg kemiksiz ızgaralık tavuk but
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 rendelenmiş kuru soğan
  • 2 kaşık limon suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1/2 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 adet dövülmüş karanfil
  • 1 çay kaşığı taco baharatı
  • 1 cimcik biberiye
  • 1 cimcik tarçın
  • 2 çay kaşığı tuz

Tavuk dışındaki tüm malzemeyi karıştır. Tavukları bu sosa yatırıp 4-5 saat dinlendir. Borcamı yağlayıp etleri sostan çıkarıp borcama yerleştirin. Önceden ısınmış 200-220 derece fırında pişirin. Dilerseniz etleri kuşbaşı doğrayığ şişlere dizebilirsiniz, aralarına patlıcan da ekleyebilirsiniz. Aynı terbiyeyi mangal yaparken de kullanabilirsiniz. Gerçekten nefis bir aroması ve lezzeti oluyor.

Afiyet olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.