Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Haşhaşlı Tatlı

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
2 pk. kabartma tozu
ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN: 2 pk krem şanti
Yapılışı
- Yumurta, şeker, süt, sıvı yağ çırpılır, daha sonra un ilave edilir, karışıma irmik, haşhaş ve kabartma tozu eklenerek margarin ile yağlanmış tepsimize düzgün bir şekilde yayılır, 170 derece fırın ısısında pişirilir. Bu arada şerbetimiz kaynatılır. Kekimiz piştikten sonra üzerine kürdan yardımı ile birçok delik açılır. Kekimiz ılıdıktan sonra ılık şerbet dökülür. Soğuyan kekimizin üzerine krem şanti tarifindeki gibi hazırlanır sürülür. Afiyet olsun…
YORUMLAR