Haşhaşlı Tatlı

09.08.2013
56
Haşhaşlı Tatlı

hashasli-tatliMalzemeler

3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

yarım su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 su bardağı haşhaş

2 pk. kabartma tozu

ŞURUBU İÇİN:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN: 2 pk krem şanti

Yapılışı

  • Yumurta, şeker, süt, sıvıyağ çırpılır, daha sonra un ilave edilir, karışıma irmik, haşhaş ve kabartma tozu eklenerek margarin ile yağlanmış tepsimize düzgün bir şekilde yayılır, 170 derece fırın ısısında pişirilir. Bu arada şerbetimiz kaynatılır. Kekimiz piştikten sonra üzerine kürdan yardımı ile birçok delik açılır. Kekimiz ılıdıktan sonra ılık şerbet dökülür. Soğuyan kekimizin üzerine krem şanti tarifindeki gibi hazırlanır sürülür. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.