Kadayıf Topları

Malzemeler
– 300 Gr Örgü Peyniri
– Yarım Kg Tel Kadayıf
– 200 Gr Tereyağı
Şerbeti İçin
– 3 Damla Limonun Suyu
– 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
– 3 Su bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin
– Kararında Kaymak, Toz Antep Fıstığı
Tarifi
Peyniri küp şeklinde doğrayın. Kadayıfı geniş bir kaba alın.Tereyağını eritip, üzerine gezdirin ve elinizle didikleyerek açın. Kadayıftan bir avuç kadar alın ve avucunuzun içinde ortasını açıp peynir koyun.Diğer elinizin yardımıyla yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.Kalan kadayıfıda aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.Limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın.Pişen tatlıları, ılındıktan sonra servis tabağına çıkarın.Soğuk şerbeti, ılık tatlının üzerine gezdirip, kaymak ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.