Paça Çorbası

11.07.2013
125
Paça Çorbası

Paça Çorbası

Malzemeler

kırmızı et(dana veya koyun farketmez )

bir miktar su

tuz

2 yemek kaşığı un

bir baş sarımısak

2 limon

varsa et suyu tablet

salça

kırmızı biber

Yapılışı

  • İlk önce eti suda kaynatıyoruz iyice yumuşayıncaya kadar,içine bir baş sarmısağı ezerek ekliyoruz ve bir miktar tuz, kaynatmaya devam ediyoruz
  • Bu arada küçük bir tavada yağımızı unumuzu ve limon suyumuzu karıştırıyoruz ve bu karışıma kaynattığımız etin suyundan 2-3 kaşık kadar ekliyoruz
  • İyice karıştırıyoruz bu karışımı eti kaynattığımız suya ekliyoruz
  • Yine küçük bir kapta biraz yağ ve az  salçayla kırmızı biberi kavuruyoruz.
  • En son bu karışımı da etin kaynadığı tencereye döküyoruz
  • Şöyle bir güzel karıştırıp servise sunuyoruz. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.