Yufkalı Kadayıf Tatlısı

14.08.2013
208
Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 1 tane taze yufka
  • 200 gr taze tel kadayıf
  • 200 gr dövülmüş ceviz
  • 250 gr margarin

Şerbeti için:

  • 4 bardak su
  • 4 bardak şeker
  • 1tatlı kaşığı limon suyu

Tarif
Yufkayı masaya yayın, bir el basımı genişliğinde 5 parçaya enine kesin.
Taze tel kadayıfı iyice didin ve dövülmüş cevizle karıştırın.
Göz kararı beş parçaya ayırın.
Kestiğiniz yufkaların içine rulo sarılacak biçimde sıkıca yerleştirin ve üçe katlayarak rulo yapın.
Elinizde bir yufka eninde uzun bir rulo olacaktır.
Bu ruloyu 7-8 cm. uzunluğunda parçalara kesin.
Fırın tepsisine yerleştirin.Elinizdeki yufkaların hepsini aynı şekilde cevizli tel kadayıfı koyarak sarın, kesin ve tepsiye yerleştirin.
Margarini bir tavada iyice kaynatın.
Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp çalıştırın.
Fokur fokur kaynayan yağı hazırladığınız tatlıların üzerine kaşık kaşık dökün ve fırına koyun.
Yufkalar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Tatlıları fırına koyduğunuzda şerbeti de kaynamaya koyun.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte tatlılarınız fırından çıkıncaya kadar kaynatın. Tatlılara sıcak sıcak dökün.

YORUMLAR