Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Karnıyarık

Malzemeler
4 orta boy patlıcan
60 gr Tereyağı
200 gr Kıyma
2 domates
2 orta boy soğan
1 bardak su
1 su bardağı rafine yağ
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı maydanoz
1/4 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tuz(Patlıcanları bekletmek için)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Patlıcanların kabuklarını uçlarında birer cm bırakarak şerit biçiminde soyun
- Keskin bir bıçakla ortalarını açarak, üstlerine iki çorba kaşığı tuz serpip 1 saat bekletin
- Küçük bir tencerede erittiğiniz tereyağında soğanı 5 dk çevirdikten sonra kıymayı ekleyerek 5 dk daha kavurun
- İnce kıyılmış domatesleri, karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 bardak suyu ilave edip 15 dk ağır ateşte pişirin
- Hazırladığınız harcı bir kevgire boşaltarak süzün
- Yıkayıp kuruladıktan sonra rafine yağda renkleri sararıncaya dek kızarttığınız patlıcanları derin olmayan bir kaba alın
- Kesilmiş kısımları açarak kevgirdeki kıymayı içlerine eşit miktarda yerleştirin
- Her patlıcanın üzerini çeyrek domates ve 1 sivri biberle süsleyip, süzdüğünüz harcın suyunu ekleyin
- Ağzı kapalı, ağır ateşte 30 dk pişirin.
- Pişirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR