Web Sayfası Privacy PolicyCookie PolicyTerms and ConditionsPrivacy Policy

Karnıyarık

19.07.2013
110
Karnıyarık

Karnıyarık

Malzemeler

4 orta boy patlıcan

60 gr Tereyağı

200 gr Kıyma

2 domates

2 orta boy soğan

1 bardak su

1 su bardağı rafine yağ

4 adet sivri biber

2 çorba kaşığı maydanoz

1/4 çay kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı tuz(Patlıcanları bekletmek için)

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  • Patlıcanların kabuklarını uçlarında birer cm bırakarak şerit biçiminde soyun
  • Keskin bir bıçakla ortalarını açarak, üstlerine iki çorba kaşığı tuz serpip 1 saat bekletin
  • Küçük bir tencerede erittiğiniz tereyağında soğanı 5 dk çevirdikten sonra kıymayı ekleyerek 5 dk daha kavurun
  • İnce kıyılmış domatesleri, karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 bardak suyu ilave edip 15 dk ağır ateşte pişirin
  • Hazırladığınız harcı bir kevgire boşaltarak süzün
  • Yıkayıp kuruladıktan sonra rafine yağda renkleri sararıncaya dek kızarttığınız patlıcanları derin olmayan bir kaba alın
  • Kesilmiş kısımları açarak kevgirdeki kıymayı içlerine eşit miktarda yerleştirin
  • Her patlıcanın üzerini çeyrek domates ve 1 sivri biberle süsleyip, süzdüğünüz harcın suyunu ekleyin
  • Ağzı kapalı, ağır ateşte 30 dk pişirin.
  • Pişirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.