Kıymalı Pırasa Böreği

02.08.2013
34
Kıymalı Pırasa Böreği

kiyamli-pirasa-boregiMalzemeler

1 Yumurta

1 Su Bardağı Süt

1 kg Pırasa

Tuz, Karabiber

2 Havuç

250 gr Kıyma

2 Kahve Fincanı Margarin

1 Demet Maydanoz

Hamur için gerekli malzemeler:

1 Kahve Fincanı Yoğurt

1 Yumurta

1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

1/2 Çay Bardağı Su Tuz

1 Yemek Kaşığı Sirke

2 Su Bardağı Un

Yapılışı

  • 1 – Böreğin hamurunu hazırlamak için; bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.
  • 2 – Havuç ve pırasayı temizleyip ince ince doğrayın. Bir kaşık yağı tavada kızdırıp sebzeleri 3- 4 dk. kadar kavurun. Sonra kıymayı ekleyerek 3-4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan ateşten alın.Tuz,biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • 3 – Hamurdan beş beze hazırlayıp fırın kabından 5-6 cm daha geniş çapta bir yufka açın.Bu yufkayı yağlanmış kalıbın dibine uçları dışarı gelecek şekilde yayın.
  • 4 – Yumurta, süt ve kalan yağı çırpın.Kalıptaki hamurun üzerine gezdirin.Kalan bezelerden kalıp büyüklüğünde yufkalar açın.Bir yufkayı kalıptaki hamurun üzerine yerleştirip hazırladığınız karışımdan gezdirin ve bir yufka ile üzerini kapatın.Üzerine pırasalı harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek kalıba yerleştirin. Uçları sarkan yufkayı üzerine toplayın ve hamur şeritlerle tutturun. Uzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.Daha sonra servise sunabilirsiniz.
  • Önemli Not: Fırına böreği koymadan önce dilimlerseniz içi daha iyi pişecektir. Bu böreği hazır yufka ile de yapabilirsiniz.5 adet hazır yufkayı aynı şekilde kalıba yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.