Bademli Dana Bonfile

16.09.2013
46
Bademli Dana Bonfile

bademli-dana-bonfileMalzemeler

– 5 Adet Arpacık Soğan
– Yarım Su bardağı Badem İçi
– 500 Gr Bonfile
– 1 Su bardağı Et Suyu
– 250 Gr Ispanak
– 5 Yemek kaşığı Margarin
– 3 Diş Sarımsak
– Yarım Su bardağı Süt
– Kararında Karabiber, Tuz

Tarifi

Arpacık soğanları ve sarımsaklar ayıklanıp, yıkandıktan sonra süzdürülüp kurulanır. Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı margarin orta ateşte eritilir. Yağ kızınca bademler ilave edilir, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirilir. Bonfile bütün olarak tavadan çıkarılır, tuzlayıp biberledikten sonra bir fırın tepsisine aktarılır. Tepsi önceden 180 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürülüp, fırında pişirilir. Bu arada aynı tavada bu kez kalan soğanlar sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar sote edilir. Et suyu eklenip, yarı yarıya çektirilir. Ispanak konur, kavrulur. Süt ilave edilir. Bir süre kaynattıktan sonra tava ateşten alınır, tuz ve biberini katıp, püre haline getirilir. Et fırından alınıp, dilimlenir. Ispanaklı sosu ve kızarmış bademleri eklenip, sıcak olarak servis edilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.