Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Köfteli Lebeni Çorbası

Malzemeler
Köfte için;
250 gr az yağlı köftelik kıyma
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan köftelik bulgur
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday (dövme)
2 çay kaşığı tuz
8 su bardağı su
Çorbanın sosu için;
500 gr süzme yoğurt
1 adet yumurta
Yapılışı
- Nohut ve buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ve bol suyla ıslatın.
- Köfteyi yapmak için; kıyma, tuz, karabiber ve köftelik bulguru derin bir kaba koyun. Karışımı iyice yoğurup fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın.
- Bir tepsiye un serpin ve hazırladığınız köfteleri una bulayarak tepside bekletin.
- Geceden ıslattığınız nohut ve buğdayı yıkayıp süzün ve büyükçe bir tencereye koyun. Üzerine 8 su bardağı suyu aktarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Nohut ve buğday pişince hazırladığınız köfteleri kaynayan çorbaya azar azar ilave edin.
- Tuzunu katıp sık sık karıştırın.
- Sosu hazırlamak için; yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpın.
- 6 Köfteler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra sosu azar azar ve bir taraftan çorbayı karıştırarak tencereye aktarın.
- Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- İsterseniz üzerine az miktardaki yağda kızdırdığınız kuru nane ve isot gezdirerek sıcak ya da ılık olarak servise sunun. Afiyet olsun…
YORUMLAR