Büzgülü Gül Tatlısı

29.08.2013
105
Büzgülü Gül Tatlısı

Büzgülü Gül Tatlısı

Malzemeler

– Yarım Paket Kabartma Tozu
– 1 Yemek kaşığı Sirke
– Yarım Su bardağı Sıvı Yağ
– 1 Su bardağı Süt
– Yarım Çay kaşığı Tuz
– 2 Adet Yumurta
– Kararında Un

Üzeri İçin

– 150 Gr Tereyağı

İç Harcı İçin

– Kararında Ceviz

Şerbeti İçin

– 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
– 5 Su bardağı Su
– 4 Su bardağı Toz Şeker

Tarifi

Öncelikle tatlının şerbeti yapılır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra Derin bir kabın içinde bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur 30 bezeye ayrılır 10 dakika dinlendirilir daha sonra her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde incecik açılır. Üzerine ceviz serpilir, önce üstten ve alttan ortaya doğru sonra yanlardan ortaya doğru büzülür. Katlar teker teker ortaya doğru toplanarak katlanır, katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağ dökülür, kabarmaması için birkaç yerine kürdan batırılıp, önceden ısıtılmış fırına verilir. kaynatılıp soğutulan şerbet, tatlı fırından çıkınca (tatlı sıcak) tatlıların üzerine dökülür. Soğuyunca servis yapılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.