Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Kolay Çiğ Köfte

Malzemeler
- 500 gr yağsız taze dana kıyması
- 200 gr köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı tepeleme dolu domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 iri sogan ince dogranmış
- 2-3 diş sarımsak çok ince doğranmış
- 1-2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
- Kaşığın ucu ile karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe göre fazlalaşabilir)
- 1 demet maydonoz ince kıyılmış
- kaynar su
Tarif
- Kaynar suyu köftelik bulgurun uzerine dokun uzerini kapatsın üzerini kapayarak bir kenara birakin.
- Soğanları sarımsakları maydanozu kıyıp hazırlayın.
- şişmis ve soğumuş olan bulgurun uzerine tüm yukarıda yazılı malzemeleri ilave ederek yoğurun.
- çok yoğurmanıza gerek yok hersey hazır ve taze, birbiriyle bütünleşince avucunuzda sıkarak kucuk köfteler yapın.
- yiyemediğiniz artan kısmını iki şekilde degerlendirebilirsiniz çok yassı ince köfteler yapın yağsız tavayı çok az yağlayarak iki tarafını kızartın yeni ve çok lezzetli köfteler yapmış olacaksınız.
- Bir başka degerlendirme sekli de icine bir yumurta ekleyip tekrar yoğurup sulu köfte olarak.
- Minik parçaları elinizde yuvarlayın hepsi yuvarlanıp hazır olduktan sonra kaynayan suya atin.
- Hafif ateşte kaynamaya birakin diğer tarafta yemek icin kullandığınız herhangi bir yağın icine kırmızı biber atın toz veya pul olabilir pişmiş köftelerin uzerine dökerek servis yapın.
- Bu sulu köfte ye isterseniz kırmızı biberle birlikte salca da kızdırıp ekleyebilirsiniz nane de.
- Lezzetli bir sulu köfte çeşidi
- Çiğ köfteleri marul yapraklarına dizip yanına karışık salata ile servis yapabilirsiniz.
YORUMLAR