Kolay Çiğ Köfte

01.08.2013
103
Kolay Çiğ Köfte

Kolay Çiğ Köfte

Malzemeler

  • 500 gr yağsız taze dana kıyması
  • 200 gr köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 iri sogan ince dogranmış
  • 2-3 diş sarımsak çok ince doğranmış
  • 1-2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
  • Kaşığın ucu ile karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe göre fazlalaşabilir)
  • 1 demet maydonoz ince kıyılmış
  • kaynar su
Tarif
  • Kaynar suyu köftelik bulgurun uzerine dokun uzerini kapatsın üzerini kapayarak bir kenara birakin.
  • Soğanları sarımsakları maydanozu kıyıp hazırlayın.
  • şişmis ve soğumuş olan bulgurun uzerine tüm yukarıda yazılı malzemeleri ilave ederek yoğurun.
  • çok yoğurmanıza gerek yok hersey hazır ve taze, birbiriyle bütünleşince avucunuzda sıkarak kucuk köfteler yapın.
  • yiyemediğiniz artan kısmını iki şekilde degerlendirebilirsiniz çok yassı ince köfteler yapın yağsız tavayı çok az yağlayarak iki tarafını kızartın yeni ve çok lezzetli köfteler yapmış olacaksınız.
  • Bir başka degerlendirme sekli de icine bir yumurta ekleyip tekrar yoğurup sulu köfte olarak.
  • Minik parçaları elinizde yuvarlayın hepsi yuvarlanıp hazır olduktan sonra kaynayan suya atin.
  • Hafif ateşte kaynamaya birakin diğer tarafta yemek icin kullandığınız herhangi bir yağın icine kırmızı biber atın toz veya pul olabilir pişmiş köftelerin uzerine dökerek servis yapın.
  • Bu sulu köfte ye isterseniz kırmızı biberle birlikte salca da kızdırıp ekleyebilirsiniz nane de.
  • Lezzetli bir sulu köfte çeşidi
  • Çiğ köfteleri marul yapraklarına dizip yanına karışık salata ile servis yapabilirsiniz.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.