Covid-19’un varyantı olan Omicron’un yeni alt türlerinden BA.4 ve BA.5 çok daha hızlı bulaşıyor. Dünyada yaygın varyantlar haline gelen yeni...
Makarna Salatası

Malzemeler
- 310 gr küçük, deniz kabuğu şeklinde makarna; yarım paketten biraz fazla
- 3 diş sarımsak; kabukları soyulmuş
- 225 gr kırmızı kiraz (cherry) domates
- 225 gr sarı kiraz (cherry) domates
- Yarım salatalık; kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış
- 1 avuç siyah zeytin; çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış
- 2 yemek kaşığı taze frenk soğanı; ince ince doğranmış
- 1 avuç taze fesleğen; ince ince doğranmış
- 7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- Deniz tuzu ve öğütülmüş karabiber
Tarif
- Tencereye koyduğunuz tuzlu ve kaynar suyun içine makarnayı ve sarımsakları atın ve paketin üstünde yazan süre kadar haşlayın, süzdürün.
- Al dente bırakmak makbuldür.
- Makarnayı bir salata kasesine yerleştirin ve içinden sarımsakları çıkartın.
- Domateslerin irilerini iki parçaya bölün ya da hepsini bütün bırakarak makarnalara ekleyin (tarifte domatesler daha küçük doğranıyordu).
- Arkasından zeytinleri, salatalığı kaseye ekleyin.
- Sarımsakların üzerine bir miktar tuz ekin ve çatalla ezerek makarnayla karıştırın.
- En son olarak frenk soğanını, fesleğeni, yağı, sirkeyi ve baharatları ekleyin.
- Servis aşamasında fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
YORUMLAR