Mengen Çorbası

16.09.2013
115
Mengen Çorbası

Mengen Çorbası:

Malzemeler

– 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
– 4 Çorba Kaşığı Bulgur
– 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
– 3 Su bardağı Et Suyu
– 1 Adet Kuru Soğan
– 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
– Kararında Kırmızı Pul Biber, Taze Nane, Tuz

Tarifi

Pilavlık bulguru yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakıyoruz. Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağını alıp, doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk. kavuruyoruz. Peşinden unu ilave ederek mis gibi kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar kavuruyoruz. Naneyi, pul biberi, salçaları ekley ip karıştırdıktan sonra soğuk su ilavesiyle kıvamını açıyoruz. Et suyunu, diğer tarafta pişirdiğimiz bulguru içine ekleyip kaynatarak kıvamını ayarlıyoruz. Son OLARAK tuzunu ilave edip ocaktan alıyoruz. Servis tabağına dökünce üzerine hafifçe nane serpiyoruz. Acılı, iştah açıcı nefis yöresel bir çorbadır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.