Web Sayfası Privacy PolicyCookie PolicyTerms and ConditionsPrivacy Policy

Mantarlı Patates Çorbası

25.08.2013
105
Mantarlı Patates Çorbası

Mantarlı Patates Çorbası

Malzemeler

• 250 gr mantar
• 250 gr pırasa
• 500 gr patates
• 1 demet maydanoz
• 2 soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 yumurta
• Tuz
• Karabiber

Tarifi

Mantarlar temizlenip yıkanıp iyice süzdürülür. Sonra ince ince dilimlenir. Soğan ve sarımsağı n kabuğu soyulup, ince doğranır. Tencereye sıvıyağ, doğranmış soğan ve sarımsak konup kavrulur. Mantarlar da ilave edilip, kısık ateşte bir miktar kavrulur.
Pırasa temizlenip, halka halka; patatesler de kare kare doğranır. Pırasa ve patates de mantarlara ilave edilip üzerine et suyu dökülür. Çorba kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Maydanoz ince ince kıyılıp yansı çorbaya katılır.
Yarım limon suyu ile 1 yumurta çatalla köpük gibi oluncaya kadar çırpılır. Çorbanın suyundan 1 kepçe alınarak yumurtaya katılıp, karıştırılır. Tekrar hepsi çorbaya dökülerek karıştırılır.
Çorba kâselere konup üzeri maydanoz ile süslenir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.