Şam Tatlısı

04.08.2013
37
Şam Tatlısı

sam-tatlisiMalzemeler

5 su bardağı ince irmik

2,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şurubu :

8 su bardağı şeker

6 su bardağı su

1/2limon suyu

Yapılışı

  • İrmik, kabartma tozu, vanilya ve şeker fırın tepsisine konur.
  • Malzemeler kuru olarak iyice karıştırılır.
  • Sonra sütle yumışak bir karışım yapılır.
  • Fıstık veya bademle üzeri süslenir ve pişirilir.
  • Fırndan çıkınca önceden hazırlanmış şurup ılık olarak üzerine dökülür. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.