Nohutlu Mantı Çorbası
Malzemeler
200 gr, hazır küçük mantı
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nane
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet sivri biber
1 adet limon
Not: Eğer hazır mantı istemiyorsanız
2 su bardağı un,
1 yumurta, tuz, alabildiğince su ilave edilir. Sertçe bir hamur elde edilir.
100 gr. kıyma, 1 soğan rendesi, tuz ve karabiber çiğden yoğrularak iç hazırlanır. Oklava ile açılan ve kare kesilen hamurun ortasına bu içten konularak küçük bohça şeklinde kapanır.
Tarifi
Nohutlar bir gece evvelden ıslatılır ve haşlanır. Sıvı yağ ile salça tencereye alınıp kavrulur. Nane ilave edilir, biraz daha kavrulur. Küçük doğranmış sivri biber eklenip bir iki kez çevrilir. 12 bardak kaynar su ilave edilir ve mantılar tencereye alınır. En son nohut da eklenir. Mantılar yumuşayıp pişene dek beklenir. Mantının lapa olmamasına dikkat edilir. Limon suyu ile servis yapılır.