Mutfak Notları

Mutfak Notları

Hanımlar, mutfakta çok daha sağlıklı ve vitaminli yemekler pişirmek ister misiniz?

—————-

Cevabınız “evet” ise, bu küçücük mutfak notlarını okuyup, uygulayarak daha sağlıklı yemekleri çocuklarınıza, ailenize pişirebilirsiniz…

-Her yemeğin bir pişirme süresi vardır. Çok fazla pişirmek faydalı değil.

-Yumurtayı fazla haşlarsanız, protein yapısı bozulur. Yumurtayı 3 ile 5 dakika arasında haşlamak yeterlidir.

– Yemek pişirildiğinde tencerenin kapağı kapalı tutulmalı. Çünkü buharlaşma yoluyla vitamin değeri düşüyor.

-Pasta yaparken, hazırlanan karışımı çok fazla çırpmamak lazım.

Fazla çırpıldığında protein ve besin değeri yok oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.