Patlıcanlı Ravioli

08.09.2013
168
Patlıcanlı Ravioli

Patlıcanlı Ravioli

Malzemeler

– 2 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
– 4 Adet Patlıcan
– 250 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
– 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
– 100 Gr Tereyağı
– 4 Su bardağı Un
– 4 Adet Yumurta
– 1 Tatlı kaşığı Zeytinyağı
– Kararında Karabiber, Su, Tuz

Tarifi

Unun ortasını açıp, 4 adet yumurta sarısı ve 3 adet yumurtanın akı, sıvıyağ ve tuz ekleyin. Azar azar su ilavesiyle yoğurup sert bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirip, 1 mm kalınlığında açın. Harç için patlıcanları közleyip, kıyın. Peynir, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla harç yerleştirip, diğer yarısını üzerine kapatın. Kare veya yuvarlak şekilde kesip, zeytinyağı eklenmiş kaynar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.