Fıstıklı Kurabiye
Malzemeler
– 1 Çay bardağı Antep Fıstığı Çekilmiş
– 1 Paket Kabartma Tozu
– 2 Çorba Kaşığı Krema
– 1 Su bardağı Mısır Nişastası
– 1 Çay bardağı Pudra Şekeri
– 2 Çorba Kaşığı Tahin
– 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
– 1 Su bardağı Un
– 1 Paket Vanilya
Tarifi
Mısır nişastasını, unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ince çekilmiş antep fıstığını ve pudra şekerini çukur bir kapta harmanlayın. Küp küp kesilmiş soğuk tereyağını ve kremayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan küçük bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzda yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre üzerine ince çekilmiş fıstık içi serpebilirsiniz.