Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar

Peynirli Taze Otlu Ilık Enginar
Malzemeler
- 5 enginar
- iç harcı için;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1 kase beyaz peynir
- 50 gr. kaşar peyniri (rendelenecek)
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 5 yeşil soğan
- tuz, karabiber
- garnitürü için;
- 1 kase karışık yeşillik
- kiraz domates
Tarif
- Enginarlar yıkanıp tencereye dizildikten sonra üzerine zeytinyağ gezdirilip enginarların yarısını geçecek kadar su konur. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şeker gezdirilip tencerenin boyutu kadar kesilen bir yağlı kağıt ortasına delik açılarak tencerenin üzerine kapatılır.
- İç harcı için olan malzemeler yoğrulup pişmiş olan enginarların ortalarına doldururlur.
- Enginarlar fırın tepsisine veya borcama dizilir. Tencerede kalan pişirme suyu da borcama dökülüp, önceden 180 dereceye ısıtılmış olan fırında iç harç pişene kadar pişirilir.
YORUMLAR