Web Sayfası Privacy PolicyCookie PolicyTerms and Conditions

Pırasa Köftesi

16.08.2013
100
Pırasa Köftesi

Pırasa Köftesi

Malzemeler

– 250 Gr Dana Kıyma
– 1 Dilim Ekmek İçi
– 1 Çay kaşığı Karabiber
– 2 Kg Pırasa
– 3 Su bardağı Sıvı Yağ
– 1 Çay kaşığı Tuz
– 2 Su bardağı Un
– 1 Adet Yumurta

Hazırlanışı

Temizlenen pırasalar 1’er santim genişliğinde yuvarlak dilimler halinde doğranır. Orta ocak ateşinde düdüklü tencereye 1 litre su koyarak dilimlenmiş pırasalar konur ve buharı çıktıktan sonra 15-20 dakika daha pişirilir. Pırasalar yumuşadıktan sonra süzgeçte süzülmeye ve soğumaya bırakılır. Plastik bir kaba 250 gram dana kıyma, 1 dilim ıslatılmış ekmek içi (beyaz ekmek tercih sebebidir), 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve avucumuzda iyice sıkıp suyunu süzdüğümüz pırasalar da eklenerek iyice yoğrulur. Yoğrulma süreci ortalama 3 dakikanızı alır. Bir kaba 2 bardak un koyulur diğer bir kaba da 1 yumurta, 1 yemek kaşığı su konularak çırpılır. Harcımızdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı ancak tombul köfteler haline getirilir. Hazırlanan köfteler un kabında una sonra yumurtaya bulandırılıp derin bir tavada 3 bardak sıvı yağ konarak yüksek ocak ateşte kızartılır. Ortalama 3-4 dakika kızarana kadar pişirilip servis tabağına alınabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.