Pişmeyen Cheesecake

08.07.2021
1.810
Pişmeyen Cheesecake

Malzemeler

Tabanı için:

  • 200 gram

    yulaflı bisküvi
  • 50 gram

    tereyağı

Kreması için:

  • 500 gram

    labne peyniri
  • 200 gram

    sıvı krema
  • 150 gram

    pudra şekeri
  • 1 adet

    yumurta sarısı
  • 2 adet

    rendelenmiş limon kabuğu
  • 200 gram

    frambuaz
  • 1 tatlı kaşığı

    taze sıkılmış limon suyu

Servisi için:

  • 200 gram

    frambuaz ve böğürtlen

 

Püf Noktası

Pişirme işlemi gerektirmeyen cheesecake’i buzdolabında uzun süre bekletmeniz, kıvam alması ve muntazam bir şekilde dilimlenmesi için önemli.Labne peynirinin suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

 

Nasıl Yapılır?

  1. Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde elinizle kırın. Mutfak robotuna alıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.

  2. Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız bisküvi karışımını, kelepçeli bir tart kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzeltin.

  3. Yumurta sarısı ve pudra şekerini ayrı bir kapta mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

  4. Sırasıyla labne peyniri ve sıvı krema eklediğiniz karışımı, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Krema karışımına frambuazları ekleyin.

  5. Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.

  6. Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız pişmeyen cheesecake’i buzdolabına kaldırın. 4-6 saat arasında dondurduğunuz tatlıyı dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.