Pişmeyen Cheesecake

08.07.2017
395
Pişmeyen Cheesecake

Malzemeler

Tabanı için:

  • 200 gram
    yulaflı bisküvi
  • 50 gram
    tereyağı

Kreması için:

  • 500 gram
    labne peyniri
  • 200 gram
    sıvı krema
  • 150 gram
    pudra şekeri
  • 1 adet
    yumurta sarısı
  • 2 adet
    rendelenmiş limon kabuğu
  • 200 gram
    frambuaz
  • 1 tatlı kaşığı
    taze sıkılmış limon suyu

Servisi için:

  • 200 gram
    frambuaz ve böğürtlen

Püf Noktası

Pişirme işlemi gerektirmeyen cheesecake’i buzdolabında uzun süre bekletmeniz, kıvam alması ve muntazam bir şekilde dilimlenmesi için önemli.Labne peynirinin suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Nasıl Yapılır?

  1. Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde elinizle kırın. Mutfak robotuna alıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.

  2. Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız bisküvi karışımını, kelepçeli bir tart kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzeltin.

  3. Yumurta sarısı ve pudra şekerini ayrı bir kapta mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

  4. Sırasıyla labne peyniri ve sıvı krema eklediğiniz karışımı, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Krema karışımına frambuazları ekleyin.

  5. Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.

  6. Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız pişmeyen cheesecake’i buzdolabına kaldırın. 4-6 saat arasında dondurduğunuz tatlıyı dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.