Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Kuru Börülce Çorbası
Malzemeler
– 1 Su bardağı Kuru Börülce
– 1 Kahve Fincanı Pirinç
– 1 Çorba Kaşığı Salça
– 5 Su bardağı Su
– 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
– Kararında Tuz
Tarifi
Kuru börülceyi haşlayıp suyunu süzün. Tencereye alıp 5 su bardağı su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci yıkayıp süzün ve börülceye ilave edin. Tavada tereyağını kızdırıp salçayı ekleyin. Tuz serpip kaşıkla ezerek kavurun. Pirinçler pişince tencereye salçalı sosu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
YORUMLAR