68 / 100 Altyapı Rank Math SEO Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt...
Profiterol
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Yapılışı
- Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
- Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın.
- 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
- Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var.
- Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın.
- Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.
- Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
- Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun…
YORUMLAR