Profiterol

10.07.2013
105
Profiterol
68 / 100

Profiterol

Malzemeler

1 su bardağı su

1 su bardağı un

125 gr margarin

3 adet yumurta

Kreması için:

2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1,5 çay bardağı şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Üzeri İçin:

1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

Yapılışı

  • Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
  • Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın.
  • 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
  • Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var.
  • Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın.
  • Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.
  • Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
  • Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun…

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.