Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Tiramisu

Malzemeler
Pandispanya
2 yemek kaşığı neskafe
2 yemek kaşığı kakao
2 bardak süt
yarım bardak un
yarım bardak şeker
vanilya
1 yumurta
200 gr labne peyniri
Yapılışı
- Pandispanya hamurunu hazırlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
- Soğuyunca enine 3 eşit parçaya kesin.
- Süt, un, şeker, vanilya, kahve ve yumurta sarısını karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın, içine labne peynirini ekleyip mikserle karıştırın.
- Pandispanyanın ilk katını tabağa yerleştirin.
- 1 yemek kaşığı granül kahveyi sıcak suyun içinde eritip keki ıslatın.
- Hazırladığınız kremanın 1/3′ünü kekin üzerine yayın. Diğer katı üzerine yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın.
- Buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine kakao serpiştirin. Afiyet olsun…
YORUMLAR