Web Sayfası Privacy PolicyCookie PolicyTerms and ConditionsPrivacy Policy

Püreli Tavuk

29.08.2013
103
Püreli Tavuk

Püreli Tavuk

Malzemeler

– 2 Dal Biberiye
– 20 Gr Kaşar Peyniri
– 1 Çorba Kaşığı Kekik
– 3 Adet Patates
– 1 Çay bardağı Süt
– 2 Çorba Kaşığı Tane Karabiber
– Yarım Adet Tavuk Göğsü
– 2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Tarifi

Haşlanmış patatesleri, püre haline gelinceye kadar tereyağı ve sütle ezin. İçine rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Bu arada biberiye, karabiber ve kekiği bir kabın içinde harmanlayın. Bu baharat karışımını tavuk etinin her tarafına serpip elinizle yedirin, ardından tereyağında çevirerek kızartın. Fırın kabına alıp 200 derecede 20 dakika daha pişirin. Püreyle birlikte servis tabağına alıp ikram edin. Aynı tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.