Sebzeli Güveç

23.07.2014
64
Sebzeli Güveç

sebzeli-guvecSebzeli Güveç Tarifi Malzemeler:

1 adet patlıcan

1 adet kabak

4-5 diş sarımsak

200 gr. mantar

2 adet domates

2 adet çarliston biber

1 adet orta patates

1 adet orta boy kereviz

1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)

2 adet havuç

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı domates yada biber salçası

1 su bardağı kaynar su

Sebzeli Güveç Tarifi Hazırlanışı:

  1. Tüm malzemeleri soyun ve yıkayın.
  2. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp 2 yada 3 parçaya bölün, patlıcan, kabak, kereviz, domates ve patatesleri küp küp doğrayın.
  3. Sarımsakları sadece soyun ve bütün koyun be havuçlarıda enine yuvarlak dilimleyin.
  4. Bir kapta harmanlayın güvece aktarın.
  5. Bir kasede salça, 1 bardak sıcak su, tuz, karabiber, kırmızı biber, zeytinyağını karıştırın ve malzemelerin üzerine dökün.
  6. Alüminyum folyo ile güvecin ağzını kapatın.
  7. Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin.
  8. Sıcakken üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak servis yapın.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.